Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Вкрадені в держави гідроелектростанції: Світлана Кузьмінська на лаві підсудних

Вкрадені в держави гідроелектростанції: Світлана Кузьмінська на лаві підсудних
113740 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ми вже розповідали, що сумновідомий Дмитро Крючков разом зі Світланою Кузьмінською з дозволу людей екс-президента Петра Порошенка знищували державні обленерго, щоб потім на крадені з енергомережі гроші викупити обленерго за копійки. Не дивно, що за каденції Порошенка, незважаючи на акції протесту ошуканих робітників, які залишилися без заробітної плати, НАБУ і САП із серйозними пиками робили вигляд, що розшукують злочинців, а насправді відтягували негатив і заспокоювали громадськість. Так би і вкрали державні обленерго, але судилося по-іншому. Занепокоєні олігархи стали з різних боків блокувати мародерів, підкидаючи різноманітні проблеми корупційному тандему, тож врешті-решт Крючков перебіг до Німеччини, а Світлана Кузьмінська взяла на себе всю вину і відповідальність за кримінальний дует, сподіваючись, що сліпа, кривобока і охоча до хабарів Феміда не зможе замахнутися мечем і покарати злодюжку. Кримінальні справи сипалися як із відомого рогу, а деякі з них, звісно не НАБУшні, стали доходити до суду. Тож засудження і ув’язнення для Світлани Кузьмінської перестало бути далеким і примарним.

Тоді Світлана Кузьмінська вирішила негайно піти у депутати, для чого за недорого придбала прихильність відомої з давніх часів політичної партії. Але це не допомогло, бо всі відомі в Україні політичні партії так вже дістали людей, що навіть кіт Зеленського або його хом’ячок був би бажанішим народним обранцем, ніж відомий і заможний шахрай чи червоно-жовто-чорно-синій директор чи директорка. Тож Кузьмінська пролетіла повз Верховну раду, а громадськість з полегшенням змогла отримати нові подробиці пограбування черкаських підприємств.

Як вбачається з обвинувального акту, що знаходиться в Соснівському районному суді міста Черкаси, Світлана Кузьмінська отримала вказівку про продаж гідроелектростанцій, які належали «Черкасиобленерго», – Корсунь-Шевченківської та Стеблівської.

 Звісно гідроелектростанції шмат ласий, тож попередники-мародери із команди Порошенка чекали лише слушної години, аби продати за копійки державні ГЕСки потрібним людям. І такі люди знайшлися - компанія «Новосвіт» на чолі з Олександром Никиторовичем. Ціна угоди унікальна --  22 500 000 грн, на цю суму вказані ГЕС продають електроенергію протягом одного року. Тож спритники «відбили» свої інвестиції за один рік.

Звісно, що сума не менша, а скоріш значно більша за «офіційну», потрапила до кишень державних мародерів, а щось, відсотків 10% напевно, потрапило до вже відомої нам підписантки. Її роль у цій афері була головна, оскільки для відчуження державного майна потрібно дуже багато погоджень. Зокрема, з боку Фонду державного майна, акціонерів, тощо. Отримати таку згоду, продати без конкурсу та ще й потрібним людям, чесно, майже неможливо. Саме тому Кузьмінська продала не ГЕС, а окремі будівлі, які врешті-решт і складають майновий комплекс. Така гра слів, понять і назв дозволила Світлані Кузьмінській  розпродати по частинам ГЕС «в одні руки».

Звісно, що в це коло спритників треба записати і заступників та поплічників з обленерго, які допомагали «розчленяти» ГЕС, і покупців, які розуміли як і що купують та напевно з радістю збирали чемодани грошей, і арбітражного керуючого, який надав згоду на продаж, не побачивши в цьому нічого крамольного, і різноманітних прокурорів і поліцейських, які розуміли і бачили, що відбувається, але «давали фору» мародерам, щоб потім із собачим гавкотом кинутися наздоганяти спритників, коли все майно вже було переоформлене. До речі, по кримінальному провадженню «проходить» лише Кузьмінська, тож цапом, а радше цапинею-відбувайлом, була призначена саме Кузьмінська, якій байдуже скільки «навісити» на себе справ, бо за кожен злочин може бути призначене покарання не більше 12 років, а таких злочинів з кожним днем стає все більше.

Незабаром суд почнеться в Харкові, де Світлана Кузьмінська звинувачується у розкраданні майна і коштів Харківобленерго. Сподіваємося, що не за горами підозра від НАБУ, яке театрально покаже, що детективи звільнилися з-під ярма Порошенка з поплічниками, і тепер насправді чесно і сумлінно будуть розслідувати корупційні злочини. Смішно навіть таке писати, борці з ВІП-корупцією через три роки своєї діяльності позбавилися ярма корупційного співробітництва з мародерами і казнокрадами, які, до слова, і створили НАБУ і САП. До речі, місце і роль НАБУ і САП серед спритників, що розкрадали державне майно, ще мають бути встановлені і вивчені, але це зовсім інша історія.

Тож наше журналістське розслідування триває. Далі буде.

Теги: Світлана Кузьмінська, обленерго,Черкаси,Светлана Кузьминская,Черкасиобленерго

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео