Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Прокуратура Вінницької області вступила в адміністративну справу щодо скасування ДП "Тростянецький спиртовий завод" дозволу на викиди забруднюючих речовин

Прокуратура Вінницької області вступила в адміністративну справу щодо скасування ДП "Тростянецький спиртовий завод" дозволу на викиди забруднюючих речовин
169889 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом забруднення атмосферного повітря внаслідок діяльності ДП "Тростянецький спиртовий завод".

За результатами проведених першочергових слідчих дій установлено, що на території вказаного підприємства здійснюється виготовлення паливних складників та розчинників, наслідком якого є виділення рідких промислових відходів на відповідних полях фільтрації.

Лабораторними дослідженнями на території селища Тростянець Вінницької області установлено перевищення норм концентрації хімічних і біологічних речовин в атмосферному повітрі (парів сірководню), які є наслідком бродіння вищезазначених відходів.

Прокуратурою Вінницької області скеровано до суду відповідні клопотання про тимчасове зупинення діяльності підприємства та проведення відповідних перевірок з питань додержання вимог екологічного та санітарного законодавства уповноваженими органами державного контролю.

За результатами розгляду вказаних клопотань судом відмовлено у їх задоволенні, що стало підставою для повторного звернення.

Беручи до уваги той факт що, обласною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Вінницької обласної державної адміністрації, на розгляд керівництва ДП "Тростянецький спиртовий завод" внесено лист про призупинення діяльності підприємства, який носить виключно рекомендаційний характер, прокуратурою Вінницької області здійснено вступ в адміністративну справу щодо скасування підприємству дозволу на викиди забруднюючих речовин.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео