Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Кіберполіція викрила молодика у криптуванні вірусів для викрадення логінів та паролів

Кіберполіція викрила молодика у криптуванні вірусів для викрадення логінів та паролів
30144 ПЕРЕГЛЯДІВ

23-річний чоловік отримував замовлення на криптування шкідливого програмного забезпечення. Після криптування вірус успішно «обходив» антивірусні програми на комп’ютерах користувачів. Наразі зловмиснику вже оголошено про підозру у збуті шкідливих програм.

Працівники Причорноморського управління кіберполіції спільно зі слідчими поліції Миколаївщини, за процесуального керівництва прокуратури Миколаївської області, встановили, що мешканець Миколаєва на різноманітних хакерських форумах пропонує послугу з криптування шкідливого програмного забезпечення. Для анонімізації своїх дій він використовував у якості розрахунку виключно електронні грошові системи, переважно російських платіжних систем.

Удосконалені ним віруси дозволяли здійснювати крадіжку логінів та паролів до різноманітних сервісів, а також отримувати віддалений доступ до уражених комп’ютерів.

Під час обшуку його помешкання поліцейські вилучили комп’ютер та мобільний телефон, з акаунтами у месенджерах, за допомогою яких він здійснював свою протиправну діяльність. Під час попереднього огляду вилученої техніки встановлено близько півсотні фактів збуту шкідливого програмного забезпечення.

Кримінальне провадження розпочато за ст.361-1 (Створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) КК України.

Зловмиснику повідомлено про підозру. Йому загрожує до двох років ув’язнення.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео