Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

До 5 років позбавлення волі засуджено чиновницю Держлікслужби в Чернівецькій області

До 5 років позбавлення волі засуджено чиновницю Держлікслужби в Чернівецькій області
94556 ПЕРЕГЛЯДІВ

Чернівецький апеляційний суд погодився з доводами прокурора Чернівецької місцевої прокуратури та скасував виправдувальний вирок відносно начальниці Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Чернівецькій області, яка обвинувачувалась у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368  (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у вересні минулого року, правоохоронці задокументували неправомірні дії начальниці, одразу після одержання нею 2400 доларів США неправомірної вигоди від суб’єкта підприємницької діяльності за не включення його до плану перевірки на 2019 рік.

Однак, 24.06. 2019 Першотравневий районний суд м. Чернівці виправдав обвинувачену у зв’язку з відсутністю в її діях складу кримінального правопорушення.

Прокуратура категорично не погодилась з вказаним рішенням та внесла апеляційну скаргу.

У вівторок, 22 жовтня, за результати апеляційного розгляду скарги прокурора, виправдувальний вирок Першотравневого районного суду м. Чернівці скасовано та винесено новий, відповідно до якого чиновницю визнано винною в одержанні неправомірної вигоди та засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані із здійсненням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов’язків в органах державної влади та контролю строком на 3 роки та з конфіскацією всього майна, окрім житла. 

Також, враховуючи, що обвинувачена вчинила тяжкий злочин з використанням наданої влади, судом, на підставі ст.54 КК України, позбавлено її 5 рангу державного службовця.

Після проголошення вироку її взято під варту із зали суду.

 

Пресслужба прокуратури Чернівецької області

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео