Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Стережись корупціонера: чому нав’язування роботодавцем - крок до корупції

Стережись корупціонера: чому нав’язування роботодавцем  - крок до корупції
239119 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Нав’язування того чи іншого банку – це фактично крок до корупції», - розповідає Міністр соціальної політики Павло Розенко.


Часто, при влаштуванны на роботу, роботодавець сам пропонує банк, куди будуть перераховувати зарплатню. За українським законодавством людина вільна сама обирати ту чи іншу фінансову установу, де хоче отримувати гроші.
«Нав’язування того чи іншого банку – це фактично крок до корупції», - розповідає Міністр соціальної політики Павло Розенко.
З такими діями роботодавців часто зустрічаються ті особи, які приходять на роботу фактично вперше. Студенти-випускники розповідають, що підписали усі папери і питають, на картку якого банку будуть приходити гроші. Роботодавець називає взагалі нікому не відоме відділення. І почалася епопея: то банк не вчасно зарахував зарплатню, то картку раптово заблокували.
У таких випадках пан Розенко радить негайно звертатися до правоохоронних органів: «Це ваші гроші. Жодна людина не може примушувати робітників користуватися послугами того чи іншого банку. Це не законно. Вибір банку – виключно воля людини, будь-то державна чи приватна фінансова установа. Не слід боятися звертатися до прокуратури, якщо ваші права порушуються».
До речі, у зв’язку з тим, що багато осіб просто не володіють інформацією про законність вибору банку – по всьому Києву розклеєні інформаційні бігборди, де конкретно зазначена стаття, яка порушується у даному випадку.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео