Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Волинська область теж заборонила російськомовний "культурний продукт"

Волинська область теж заборонила російськомовний "культурний продукт"
28677 ПЕРЕГЛЯДІВ

20 грудня Волинська ОДА наклала мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в усіх можливих формах по всій території регіону.

За словами місцевих чиновників, така заборона буде діяти, як мінімум, до звільнення окупаційних українських територій та ухвалена для захисту від гібридних інформаційних війн зі сторони Росії.

Як повідомляється в документі, депутати взяли до уваги звернення різних проукраїнських громадських об'єднань, яких була чимала кількість.

Голова Волинської облради Олександр Савченко найближчим часом створить робочу групу, що буде надавати консультації фізичним та юридичним особам щодо мораторію.

На засіданні також порадили, щоб органи місцевого самоврядування Волинської області теж ухвалили подібні рішення.

Ось невеликий перелік культурних благ, які за мовною ознакою можуть опинитися під забороною в окремих українських областях: книги, художні фільми, аудіовізуальні твори, театральні постановки та циркові вистави, концерти, культурно-освітні послуги.

Нагадуємо, що 13 грудня в Харківській ОДА скасували рішення від 2012 року, яке надавало російській мові статус регіональної. А 15 грудня і депутати Херсонської облради прийняли рішення про скасування щодо російської мови статусу регіональної.

Теги: мораторій,ОДА,російськомовний культурний продукт

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео