Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На Сумщині реалізували проект «Державність та патріотизм»

На Сумщині реалізували проект «Державність та патріотизм»
196769 ПЕРЕГЛЯДІВ

Цей проект являє собою серію постерів про видатних уродженців Сумщини з числа державних, військових, культурних діячів, які своїми вчинками та за своєю значимістю слугують прикладом героїзму, свідомої державницької патріотичної позиції, та, в той чи інший історичний період, відігравали вагому роль у здобутті незалежності України

За словами заступника голови облдержадміністрації Івана БОРШОША, який очолює обласну координаційну раду з питань національно-патріотичного виховання, 2018 рік став результативним щодо розвитку цього напрямку в Сумській області. Так, одним із значних здобутків стала реалізація проекту «Державність та патріотизм», ініціаторами та авторами якого були члени Сумської організації Національної спілки краєзнавців України, що очолює Олег КОРНІЄНКО.

«Будь-яку націю вирізняє її мова, історія і культура, – зазначив Іван Боршош. – Нам є чим пишатися і ці 12 постерів – це спосіб доступно для школярів та студентів розповісти про видатні події з історії Сумщини».

На 12 інформаційних плакатах висвітлені події періодів козацької доби; українського відродження; української революції 1917-1921 років; українського повстанського руху; Другої світової війни; інакодумство на Сумщині; здобуття та захист Незалежності України (події революцій «на граніті», «на траві», «Помаранчевої», «Революції Гідності»), а також події неоголошеної війни – російської збройної агресії проти України.

Як повідомила заступник начальника управління молоді і спорту облдержадміністрації Ольга РЕЗНІЧЕНКО, у подальшому передбачається розповсюдження цих інформаційних матеріалів серед навчальних закладів області, в першу чергу серед загальноосвітніх шкіл та позашкільних закладів області.

За словами Олега Корнієнка, такі інформаційні плакати передбачені для використання у роботі вчителями кожної школи області, тому мають бути постійно доступними для учнівського загалу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео