Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Прославляли захоплення ворогом українських міст – на Донеччині судитимуть двох чоловіків, які поширювали матеріали на підтримку злочинів рф

Прославляли  захоплення ворогом українських міст – на Донеччині судитимуть двох чоловіків, які поширювали матеріали на підтримку злочинів рф
322922 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершені досудові розслідування стосовно двох громадян України за фактами виправдовування збройної агресії рф проти України, поширення матеріалів із запереченням тимчасової окупації частини території України, а також глорифікації осіб, які її здійснювали, вчинених повторно (ч. ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).
 
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у квітні-травні 2022 року мешканці м. Покровська та м. Родинське розміщували у своїх акаунтах в соціальній мережі публікації проросійських груп, у яких визнавалась правомірною і заперечувалась збройна агресія та напад держави-агресора рф на Україну, захоплення окупантами міст Херсон, Мелітополь, Маріуполь, Ізюм. Крім того, у поширених матеріалах містилась глорифікація окремих політичних діячів рф.
Наразі обвинувальні акти скеровано до Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська.
Досудове розслідування здійснювалось слідчим відділом 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років з конфіскацією майна або без такої.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео