Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Ухилення від сплати 10 млн грн податків, викрито порушника-колаборанта

Ухилення від сплати 10 млн грн податків, викрито порушника-колаборанта
438277 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Співробітники БЕБ викрили чергового колаборанта в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Встановлено, що порушником виявився член політичної партії «Опозиційна платформа - За життя». З 2020 року він працював на посаді міського голови в Донецькій області, та згодом добровільно сприяв представникам терористичного режиму російської федерації у здійсненні збройної агресії на території України, що є державною зрадою.

Зазначений громадянин ухилився від сплати податку на доходи фізичних осіб та військового збору на суму майже 10 млн грн.

В ході аналізу відомостей реєстрів прав власності на нерухоме майно встановлено, що протягом періоду 2018 та 2019 років порушник зареєстрував право власності на низку об’єктів нерухомого майна, а саме: житлові, нежитлові складські приміщення та земельні ділянки.

Загальний розмір витрат на придбання за середньо ринковими цінами об’єктів нерухомого майна складає понад 50 млн грн, що в сотню разів перевищує офіційно отримані доходи протягом останніх десяти років. Такі дії свідчать про приховування від оподаткування фактичних доходів, ухилення від сплати податку та легалізацію грошових коштів шляхом придбання нерухомості.

Окрім того, порушник не здійснював подання за період 2011 - 2019 років податкових декларацій із зазначенням джерел отримання коштів, за рахунок яких здійснені операції з придбання об’єктів нерухомості та, відповідно, не здійснював нарахування та сплату податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

Згідно із відомостями Державної податкової служби України, порушник в якості фізичної особи - підприємця не зареєстрований. Таким чином він ухилився від сплати податків та зборів на майже 10 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях за ознаками вчинення правопорушень, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків) та ч. 3 ст. 209 КК України (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) здійснюють детективи Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки України за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора.

Відомості до ЄРДР внесенні на підставі аналітичного продукту складеного фахівцями Департаменту аналізу інформації та управління ризиками БЕБ.

Нагадаємо, нещодавно співробітники БЕБ викрили сімейний бізнес «губернатора Запорізької області» та його сина, в результаті діяльності яких бюджет України недоотримав понад 4 млн грн. Детальніше https://esbu.gov.ua/news/beb-rozsliduie-finansovu-diialnist-kolaborantiv

 

Теги: БЕБ,Бюро економічної безпеки,колаборанти,колаборант,податки,ухилення від сплати податків

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео