Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

БЕБ викрило товариство в умисному заволодінні майже 35,4 млн грн державних коштів

БЕБ викрило товариство в умисному заволодінні майже 35,4 млн грн державних коштів
390958 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки України розпочали досудове розслідування кримінального провадження щодо підприємства, яке підозрюється в умисному заволодінні коштами Державного бюджету України в особливо великих розмірах - 35,4 млн грн. Йдеться про відшкодування ПДВ, яке здійснювалося органами ДПС без належних заходів з перевірки заявлених сум за різними операціями цього підприємства.

Справу розпочату на підставі матеріалів аналітичного продукту, підготовленого аналітиками БЕБ.

Встановлено, що реєстраційні та бухгалтерські документи, реквізити розрахункових рахунків та печатки згаданого підприємства використовувалися для незаконного відшкодування ПДВ. Тобто, це товариство було інструментом для реалізації злочинної схеми розкрадання бюджетних коштів, яку наразі припинили співробітники БЕБ.

Аналітики БЕБ з’ясували, що службові особи одного з товариств протягом 2021-2022 років купували товарно-матеріальні цінності у низки підприємств без відображення цих операцій з реалізації у податковій звітності. Таким чином штучно створили нібито наявні залишки товарно-матеріальних цінностей у складських приміщеннях та привласнили на свої розрахункові рахунки у вигляді бюджетного відшкодування суму ПДВ в особливо великих розмірах.

Досудове розслідування кримінального провадження за ознаками правопорушення ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України, здійснюють детективи Головного підрозділу детективів БЕБ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, що нещодавно співробітники БЕБ викрили керівника товариства в умисному заволодінні коштами Державного бюджету України в особливо великих розмірах.

 

Детальніше:https://esbu.gov.ua/news/za-makhinatsii-z-pdv-na-35-mln-hrn-pidozriuvanomu-obrano-zapobizhnyi-zakhid

Теги: БЕБ,Бюро економічної безпеки,ухилення від сплати податків

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео