Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

З рятувальників у зрадники – двом колишнім працівникам ДСНС України у Донецькій області заочно повідомлено про підозру

З рятувальників у зрадники – двом колишнім працівникам ДСНС України у Донецькій області заочно повідомлено про підозру
418251 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом громадянам України заочно повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року пожежний-рятувальник та старший пожежний-рятувальник 100 державної пожежно-рятувальної частини 26 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області добровільно перейшли на бік ворога.

Діючи на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності власної держави, зловмисники погодились обійняти посади у незаконно створеному окупантами органі – так званій «пожежно-рятувальній частини №66» псевдоміністерства у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій та ліквідації наслідків стихійних лих фейкової республіки «днр».

Працюючи на загарбників, підозрювані склали так звану присягу на вірність квазідержавному утворенню та почали виконувати покладені на них окупантами обов’язки.

Наразі правопорушників звільнено з лав ДСНС України у Донецькій області. Досудові розслідування здійснюються СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за оперативного супроводу УСР в Донецькій області ДСР НП України.

Санкція статті передбачає відповідальність у виді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео