Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Кургани бронзової доби – попри бойові дії на Донеччині прокуратура захистила інтереси держави у сфері охорони археологічної спадщини

Кургани бронзової доби – попри бойові дії на Донеччині прокуратура захистила інтереси держави у сфері охорони археологічної спадщини
304707 ПЕРЕГЛЯДІВ
Донецьким окружним адміністративним судом задоволено позовні вимоги Волноваської окружної прокуратури про визнання протиправною бездіяльності місцевого органу охорони культурної спадщини щодо невжиття заходів, пов’язаних з обліком та державною реєстрацією об’єктів археології.
Установлено, що з грудня 2021 року відділом культури, сім’ї, молоді та спорту Великоновосілківської селищної ради, попри наявність усієї необхідної документації, не внесено до Державного реєстру нерухомих пам’яток України 8 курганів бронзової доби. Вони розташовані на загальній площі понад 1 га неподалік с. Золота Нива Волноваського району.
Погодившись з доводами прокуратури, суд зобов’язав місцеві органи влади звернутися до Департаменту культури і туризму Донецької облдержадміністрації з пропозиціями про внесення курганів до державного реєстру та вжиття належних заходів з їх охорони.
Довідково: Кургани є штучними земляними насипами, які давні народи, що населяли степи України, споруджували над одним або декількома похованнями, а також як святилища та пам’ятники видатним одноплемінникам. Орієнтовний період появи даних об’єктів датований IV тис. до н. е.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео