Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

«Замилювали очі» і роздавали населенню грамоти від окупаційної «адміністрації Першотравневого району» – трьом учасникам організованої групи заочно повідомлено про підозру

«Замилювали очі» і роздавали населенню грамоти від окупаційної «адміністрації Першотравневого району» – трьом учасникам організованої групи заочно повідомлено про підозру
348066 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури трьом громадянам заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у червні 2022 року, після окупації смт Мангуш військами країни-агресора, мешканець смт Ялта добровільно обійняв посаду так званого голови «адміністрації Першотравневого району днр». Підтримуючи російську пропаганду щодо домінування рф на пострадянському просторі та маючи власний досвід роботи керівником зазначеної адміністрації у період 2010-2014 років, чоловік вирішив прикласти додаткових зусиль для налагодження дієвої співпраці з окупантами.
 
        
 Для цього він створив групу однодумців, а саме призначив своєю заступницею колишню начальницю відділу Мангушської селищної ради, а керуючою справами - ексочільницю районної організації однієї з політичних партій. 
 
         
 Знаходячись у напівзруйнованому армією рф селищі, псевдопосадовці у складі організованої групи проводили наради, на яких робили вигляд, що вирішують соціально-побутові питання. При цьому не забували вислужитись перед окупантами святкуванням визначних дат країни-агресора й врученням грамот. Зокрема вони пишались реалізацією «державної» молодіжної політики, спрямованої на «патріотичне» виховання молоді.
 Також колаборанти агітували за отримання селянами російських паспортів і приєднання населеного пункту до рф. Свої пропагандистські акції вони активно висвітлювали на власному Telegram-каналі.
 Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 Максимальне покарання - позбавлення волі на 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та з конфіскацією майна.
 Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео