Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Зрадив державу за посаду в окупованому Бердянську – заочно судитимуть експоліцейського

Зрадив державу за посаду в окупованому Бердянську – заочно судитимуть експоліцейського
427996 ПЕРЕГЛЯДІВ
Прокурорами Донецької обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування скеровано до суду обвинувальний акт стосовно експравоохоронця за фактами державної зради та носіння, зберігання, придбання бойових припасів, вибухових пристроїв й речовин без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 111,  ч. 1 ст. 263 КК України).
У лютому-березні 2022 року, коли росіяни розпочали  повномасштабну війну проти України, інспектор сектору реагування патрульної поліції відділення поліції № 1 Бахмутського районного ВП ГУНП в Донецькій області вирішив перейти на бік представників нзф «днр». За це вони пообіцяли йому керівну посаду у незаконно створеному правоохоронному органі. 
 
 
Поїхавши з м. Торецька до вже окупованого військами рф м. Маріуполя, він склав присягу у захопленому приміщенні обласного главку поліції. Проте окупанти не дотримали слова та призначили його на посаду звичайного «старшого інспектора ГІБДД» у м. Бердянську.
 
Крім того, у липні 2022 року під час санкціонованого обшуку за місцем мешкання обвинуваченого виявлено та вилучено РПГ-22, дві гранати Ф-1 та РГД-5 і запали до них, п’ять тротилових шашок, а також 741 набій калібром 5.45 мм до автомату АК-74.
 
Його звільнено із займаної посади в Україні та він перебуває у розшуку. Досудове розслідування здійснюється слідчими ТУ ДБР, розташованого у  м. Краматорську.
 
Максимальне покарання за вказаними статтями - довічне ув’язнення з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео