Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

12 років за ґратами – оголошено вирок навідниці з Краматорського району, яка доповідала окупантам про прольоти української авіації та розташування систем ППО

12 років за ґратами – оголошено вирок навідниці з Краматорського району, яка доповідала окупантам про прольоти української авіації та розташування систем ППО
433518 ПЕРЕГЛЯДІВ

За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури судом ухвалено вирок мешканці Краматорського району за колабораційну діяльність (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Її засуджено до 12 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, пов’язаною із виконанням організаційно-розпорядчих функцій в органах державної влади та місцевого самоврядування, строком на 10 років.
 
 
Прокурором у суді доведено, що з вересня по листопад 2022 року жінка добровільно надавала допомогу двом учасникам нзф «днр» у веденні бойових дій проти Збройних Сил України.
 
Вона збирала й передавала їм через месенджер «Telegram» дані про місцезнаходження українських бійців у населених пунктах Краматорського й Покровського районів. При цьому відправляла як текстові повідомлення, так і скріншоти «Google Maps», на яких відмічала точки зосередження особового складу й спеціального військового обладнання ЗСУ.
 
Зокрема, окупанти дізнавались від неї про прольоти української військової авіації, пункти розвантаження ешелонів військової техніки, місця випробування безпілотних летальних апаратів і розташування комплексів ППО. Крім того, засуджена акцентувала увагу співрозмовників на часі доби, у який, на її погляд, краще наносити удари по цих об’єктах. Загалом жінка передала близько 50 таких повідомлень.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Вирок ухвалено Олександрівським районним судом Донецької області.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео