Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

БЕБ забезпечило надходження 7,5 млн грн податків до бюджету

БЕБ забезпечило надходження 7,5 млн грн податків до бюджету
303591 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Територіально управління БЕБ у Волинській області викрили службових осіб одного з підприємств регіону в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.

Основним напрямом діяльності згаданого товариства є виробництво бетонних розчинів готових до використання, будівництво споруд електропостачання та телекомунікацій.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2021 році, здійснюючи будівництво та ремонт доріг на території Волинської області, службові особи підприємства умисно ухилились від сплати податків на прибуток. Зокрема, за результатами фінансово-господарської діяльності у не було складено та своєчасно подано податкову декларацію з податку на прибуток підприємства за 2021 рік. Однак, як зʼясували детективи БЕБ, на розрахункових рахунках підприємства було достатньо коштів для сплати податків.

За результатами проведених заходів детективами БЕБ у межах кримінального провадження, службові особи підприємства в травні 2023 року подали до Державної податкової інспекції у Волинській області декларацію з податку на прибуток підприємства за 2021 рік, в якій задекларували до сплати понад 7,5 млн грн. Ці кошти були перераховані до Державного бюджету.

Досудове розслідування у кримінальному проваджені за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) в особливо великих розмірах) здійснювали детективи Територіального управління БЕБ у Волинської області за процесуального керівництва прокурорів Волинської обласної прокуратури.

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки, податки

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео