Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Вишукують патріотів України та «накачують» дітей російською пропагандою – заочно судитимуть мешканців Маріупольського району

Вишукують патріотів України та «накачують» дітей російською пропагандою – заочно судитимуть мешканців Маріупольського району
381448 ПЕРЕГЛЯДІВ
Прокурори Донецької обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування скерували до суду обвинувальні акти стосовно трьох громадян України за фактами колабораційної діяльності (ч. ч. 3, 5 ст. 111-1 КК України).
У березні 2022 року місцевий мешканець пішов на співпрацю з окупантами та очолив «Бердянську сільську адміністрацію днр». Колишній фермер та на той час «голова села», разом із «поліцією днр» проводив рейди з розшуку прихильних до України осіб, представників ЗСУ та їхніх родин.
 
          
 
Наступний обвинувачений – у минулому розвідник нзф псевдо республіки, котрий з 2014 року воював проти України, а в травні 2022 року став «головою адміністрації Орджонікідзевського району м. Маріуполя». Чоловік підбирає кадри для фейкової райадміністрації та налагоджує співпрацю з пропагандистськими ЗМІ, аби переконувати населення в легітимності «керівного органу».
 
 
Перейшла на бік окупантів й одна з маріупольських освітянок. У вересні 2022 року жінка очолила середню школу №38 в окупованому місті. Після «підтвердження кваліфікації» в росії так звана директорка почала впроваджувати нові стандарти навчання та вручала випускникам атестати «республіканського зразку». Крім того, жінка публічно дякувала рф за надані методички, за якими «перенавчатимуть» українських дітей.
 
Досудові розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Наразі усі обвинувачені перебувають у розшуку.
 
Максимальне покарання – 3 та 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео