Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

12 років за гратами – засуджено навідника окупантів, який у голосових повідомленнях розкривав координати військової техніки та боєприпасів ЗСУ

12 років за гратами – засуджено навідника окупантів, який у голосових повідомленнях розкривав координати військової техніки та боєприпасів ЗСУ
327468 ПЕРЕГЛЯДІВ

За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури судом ухвалено вирок громадянину України за колабораційну діяльність (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Його засуджено до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на 10 років. 

Прокурори у суді довели, що у червні 2022 року мешканець м. Слов’янська налагодив контакт із військовослужбовцем окремого мотострілецького полку 1-го Армійського корпусу так званої народної міліції «днр». Засуджений обіцяв інформувати окупантів про місця постійної та тимчасової дислокації підрозділів Збройних Сил України.
 
 
Упродовж місяця чоловік, використовуючи месенджер «Telegram», надсилав військовому квазіреспубліки 11 голосових повідомлень про розміщення українських захисників у своєму місті. Він розповідав про воєнні об’єкти, деталізував місцезнаходження казарм і укріплених районів. Намагаючись бути максимально корисним для представників ворожої армії, чоловік детально описував їм місця зосередження військової техніки та складів з бойовими припасами, додаючи назви вулиць і конкретних будівель.
 

 

Досудове розслідування - ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях. До оголошення вироку суду засуджений перебував під вартою.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео