Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Брав участь в окупації Бучі та віддавав накази вбивати цивільних – підозрюється «герой рф» - командир десантно-штурмового батальйону рф

Брав участь в окупації Бучі та віддавав накази вбивати цивільних – підозрюється «герой рф» - командир десантно-штурмового батальйону рф
407407 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру підполковнику, командиру 2-го батальйону 104-го полку 76-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії повітряно-десантних військ збройних сил рф за фактом порушення законів і звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року, під командуванням обвинуваченого, військовослужбовці рф частково окупували Бучу. Озброєні окупанти здійснювали фільтраційні заходи у населеному пункті. Пересуваючись на бойовій техніці в бік центру міста по вулиці Києво-Мироцькій, за наказом командира, вони відкрили вогонь по двох цивільних автомобілях. Від отриманих множинних вогнепальних поранень загинули чотири особи.

У вересні 2022 року указом президента рф обвинуваченому псковському десантнику присвоєно звання «героя рф», з врученням вищої державної нагороди «золотая звезда».

Нині перевіряється інформація щодо загибелі вказаного підполковника під час бойових дій на території України. Вживаються заходи задля встановлення всіх російських військовослужбовців, що скоювали воєнні злочини на українській землі.

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ у м. Києві та Київській області за оперативного супроводу ГУ внутрішньої безпеки СБУ.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео