Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Гауляйтер окупованого росіянами села у Волноваському районі підозрюється в колабораціонізмі

Гауляйтер окупованого росіянами села у Волноваському районі підозрюється в колабораціонізмі
204080 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

 

На співпрацю з окупантами пішов  колишній голова Зачатівської сільської ради, який обіймав цю посаду до 2021 року. Бажаючи довести кремлівським маріонеткам свою прихильність до держави-агресора, він у листопаді 2022 року з готовністю очолив незаконно створену в селі «адміністрацію днр».
 
 
Фейковий посадовець організовує діяльність підконтрольної рф установи, регулює штат підлеглих працівників й керівників територіальних органів. Також сільський керманич бере участь у формуванні й затвердженні місцевого бюджету і звітує перед загарбниками про освоєння коштів на вказаних ними напрямах.
 
Усі програми вдаваного розвитку села, якими росіяни замилюють очі місцевому населенню, підозрюваний надає на затвердження керівництву квазіреспубліки. Крім того, у фокусі уваги гауляйтера перебуває робота муніципальних підприємств.
 
Наразі громадянина оголошено у розшук.
 
Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання – 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео