Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

«Розстріляти, не брати в полон!» - розпочато розслідування за фактом вбивства окупантами беззбройних українських військовополонених

«Розстріляти, не брати в полон!» - розпочато розслідування за фактом вбивства окупантами беззбройних українських військовополонених
179694 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).
 
9 лютого 2024 року у медіа було поширено відео розстрілу українських захисників представниками зс рф під час захоплення наших позицій поблизу с. Кліщіївки Бахмутського району.
 
 
На відео з ворожого дрону зафіксовано, що, ймовірно, командир одного з підрозділів армії держави-агресора під час штурму окопів ЗСУ віддає наказ не брати противника в полон. Під час наступу на позиції військові рф розстріляли одного беззбройного полоненого, який виходив до них з піднятими руками, й вбили другого, кинувши гранату в бліндаж.
            
Вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео