Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

До 15 років за ґратами засуджено кулеметника і навідника окупаційних військ рф

До 15 років за ґратами засуджено кулеметника і навідника окупаційних військ рф
201787 ПЕРЕГЛЯДІВ
За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури двох громадян визнано винними у державній зраді та участі в терористичній організації (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України). Їх засуджено до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.
Прокурори довели, що у жовтні 2014 року мешканець м. Єнакієве добровільно вступив до так званого народного ополчення Донбасу. У квітні 2022 року єфрейтор воював на посаді помічника кулеметника мотострілецького батальйону. Зокрема, він виконував бойові завдання у складі окупаційних військ рф в районі с. Новобахмутівка Покровського району.
 
          
 
Житель смт Біловодськ Луганської області з вересня 2023 року обслуговував мінометну батарею 123-ї мотострілецької бригади зс рф. Після підписання контракту з міноборони держави-агресора рядовий на посаді старшого навідника забезпечував оборону й вогневу підтримку російських штурмовиків в с. Вікторівка та с. Білогорівка на Луганщині.
 
Обох чоловіків затримали українські військовослужбовці поблизу сіл Новобахмутівка   і Берестове, що на Донеччині. На вироки судів вони чекали під вартою.
 
Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео