Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Брали участь у штурмових діях проти ЗСУ – підозрюються п’ятеро учасників окупаційних військ

Брали участь у штурмових діях проти ЗСУ – підозрюються п’ятеро учасників окупаційних військ
228388 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури 5 громадянам повідомлено про підозру у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у лютому 2022 року троє мешканців Донеччини пішли воювати проти своєї держави. Чоловіки добровільно вступили на посади стрільців до полку морської піхоти «днр» та мотострілецької бригади зс рф. Після навчання на полігонах вони виконували завдання російського командування в м. Мар’їнка, с. Старомихайлівка та с. Нетайлове Покровського району. А один із них за понад два роки «сумлінної» служби ворогу встиг заробити близько 5 млн рублів.
 
          
 
Ще двоє підозрюваних – жителі Луганської області. Перший був кулеметником в «народній міліції лнр» й мотострілецькій «чистяківській бригаді» та дослужився до посади командира відділення. Інший працював кухарем і стрільцем-радіотелефоністом у «123-й ОМСБр». Збройний опір Силам оборони України вони чинили в містах Попасна і Світлодарськ. Крім того, захищали загарбницькі інтереси держави-агресора біля с. Верхньокам’янське та с. Берестове Бахмутського району.
 
      
 
У квітні-травні 2024 року при спробі штурмувати передові позиції ЗСУ на Донеччині чоловіків затримано.
 
Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання за санкціями статей – довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео