Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Судитимуть командира відділення зс рф, який воював проти ЗСУ на Луганщині

Судитимуть командира відділення зс рф, який воював проти ЗСУ на Луганщині
192319 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Прокурори Щастинської окружної прокуратури Луганської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно уродженця Вірменії, громадянина України за фактом добровільної участі в збройних формуваннях держави-агресора (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що в квітні 2024 року обвинувачений добровільно підписав контракт на проходження військової служби в лавах зс рф.

Став командиром відділення штурмової роти 12-го танкового полку російських окупаційних військ.

Воював у складі штурмової групи на Луганщині. Облаштовував вогневі позиції, заступав на бойові чергування та здійснював вогневе ураження позицій ЗСУ в районах населених пунктів Білолуцьк та М’ясожарівка.

У кінці травня поточного року під час виконання бойового завдання чоловік залишився один. Він отримав поранення та пролежав добу за танком та був взятий у полон українськими військовими.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури (за матеріалами Щастинської окружної прокуратури)

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео