Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Ще двом представникам «правлячої верхівки днр» повідомлено про підозру

Ще двом представникам «правлячої верхівки днр» повідомлено про підозру
342708 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом громадянам заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у 2023 році, після незаконного приєднання тимчасово окупованих територій Донеччини до складу рф, проросійський активіст з м. Макіївки, який вже зробив політичну кар’єру у квазіреспубліці, зареєструвався кандидатом у депутати «народної ради днр». Тим же шляхом у «велику» політику під егідою рф пішов і його земляк - колишній міністр культури псевдодержавного утворення.
 
       
 
У вересні того ж року, завдяки активній пропаганді прокремлівських сил, в ході фейкових виборів чоловіків обрано «депутатами» до незаконного органу влади від партії «єдина росія». Вже на першому пленарному засіданні «обранці» увійшли до складу комітетів «з питань агропромислового комплексу і земельних відносин» та «інформаційної політики й інформаційних технологій». Крім того, один із них посів крісло керівника фракції.
 
У своїй роботі так звані депутати розглядають питання, що відносяться до їх компетенції, спираючись на федеральне законодавство держави-агресора, а також підписують нікчемні документи. Орієнтуючись на кремлівські «темники», активно взаємодіють з медіа, наголошуючи на нібито «нормалізації» життя в захопленому рф регіоні.
 
Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Підозрювані, які мають звання, нагороди та відзнаки від окупаційної влади, перебувають у розшуку. Максимально їм загрожує 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео