Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Маріуполі презентували проект «Доступний відділ поліції»

168193 ПЕРЕГЛЯДІВ

Центральний відділ був переобладнаний з метою покращити доступність та якість поліцейських послуг для людей з інвалідністю. Зокрема на парковці підрозділу передбачене окреме місце для спецтранспорту, на огорожі розташована кнопка виклику чергового, встановлено пандус, облаштовано санітарну кімнату.

Напередодні відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю Центральний відділ поліції здійснив ще один крок до рівності громадян.

Сьогодні у Центральному відділі поліції відбулася презентація за участі керівника маріупольської поліції Сергія Бичіна, представниці управління забезпечення прав людини Національної поліції в Донецькій області Ольги Светлічної, голови громадської організації «Фонд Довіри» Анжели Тимченко, заступника Маріупольського міського голови Ксенії Сухової та директора Департаменту соціального захисту населення Маріупольської міськради Андрія Ремпіля.

Мета проекту «Доступний відділ поліції» - підвищити якість надання поліцейського сервісу з урахуванням потреб людей з інвалідністю.

«Людина з інвалідністю кожного дня стикається з безліччю проблем, які невідомі іншим людям. Саме тому ми вирішили зробити крок до того, аби надати людям можливість зручно та якісно отримувати поліцейську допомогу. Ще влітку за допомоги Анжели Тимченко, яка є керівником проекту «Ластівка», наші поліцейські навчилися мові жестів та вивчили етику поводження з людьми з інвалідністю різних нозологій. Завдяки цьому ми можемо надавати допомогу усім без винятку людям», - зазначив Сергій Бичін.

Ольга Светлічна зазначила, що одним з перших кроків, які зробили поліцейські послуги більш доступними для людей з інвалідністю, було запровадження мобільного додатку «Поліція 102». Мешканці можуть викликати поліцію натисканням однієї кнопки у своєму смартфоні.

Сергій Бичін продемонстрував зміни, завдяки яким підрозділ став доступним для маріупольців з інвалідністю, та подякував усім учасникам проекту.

Спільними зусиллями біля Центрального відділу поліції облаштоване місце, призначене для зупинки транспорту людей з інвалідністю з розпізнавальним знаком, на огорожі відділу розташовано кнопку виклику чергового, який заявнику всю необхідну допомогу та сконтактує його з компетентною особою. Також на перехресті біля адмінбудівлі змонтовано тактильну плитку, яка забезпечить зручний доступ до відділу людей з вадами зору. На вході до відділу поліції встановлено пандус, розширено вхідні двері та оснащено санітарну кімнату.

Проект було реалізовано за сприяння Програми розвитку ООН в Україні, Міжнародному комітету Червоного Хреста, моніторинговій місії ООН з прав людини в місті Маріуполі.

«Завдяки підтримці місцевої влади та громадських організацій сьогодні поліція впевнено крокує до мети, аби кожен без виключення член громади почувався у безпеці», - підкреслила Ольга Світлична.

Теги: доступний відділ поліції брифінг

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео