Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У 2018 році до органів пробації надійшло 3027 постанов суду про застосування суспільно корисних робіт

У 2018 році до органів пробації надійшло 3027 постанов суду про застосування суспільно корисних робіт
56932 ПЕРЕГЛЯДІВ

Протягом 2018 року до органів пробації надійшло 3027 постанов суду про застосування суспільно корисних робіт. З них 1555 порушників були зняті з обліку по відбуттю адміністративного стягнення.  Про це повідомили у Центрі пробації.
Якщо неплатник ухиляється від виконання визначених робіт, до нього може буде застосовано у судовому порядку адміністративний арешт (до 10 діб). Це суттєве покарання для тих, хто не хоче щоб його ізолювали від суспільства. Також боржника можна буде притягти до адміністративної відповідальності повторно, якщо ним протягом 2 місяців з дня відбуття адміністративного стягнення у виді суспільно корисних робіт, не буде вжито заходів щодо сплати аліментів. Тільки у такому разі кількість годин може збільшиться вдвічі або навіть і більше. А для тих, хто злісно ухиляється від відбування суспільно корисних робіт Законом України від 03.07.2018 р. № 2475-VIII передбачено кримінальну відповідальність, у такому разі особі загрожує позбавлення волі до 2 років.
Щоб притягнути неплатника до відповідальності, виконавча служба складає протоколи, направляє їх до суду, який розглядає справу по суті та виносить відповідну постанову, що подається на виконання в службу пробації, після чого органи місцевої влади надають такій особі місце роботи.
Відбування суспільно корисних робіт спрямовано на ліквідацію заборгованості зі сплати аліментів, а сутністю призначення є поліпшення матеріального забезпечення осіб, які цього потребують.
Нагадаємо, що  06 лютого 2018 року набрав чинності так званий Закон  «Чужих дітей не буває», яким передбачено новий вид адміністративного стягнення – суспільно корисні роботи, контроль за відбуванням яких покладено на уповноважені органи з питань пробації. Зміни в законодавстві створили дійсно ефективний механізм стягнення наявної заборгованості з тих осіб, хто не виконує свій обов’язок.  До неплатників аліментів, які мають заборгованість, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за шість місяців, застосовують суспільно корисні роботи. Цей вид адміністративного стягнення введено Законом України від 07.12.2017 р. № 2234-VIII.
 

 

Теги: пробація, суспільно корисні роботи, аліменти

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео