Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

За апеляційного реагування прокуратури оголошено обвинувальний вирок особі, яка привласнила кошти членів ДВК на виборах Президента України

За апеляційного реагування прокуратури оголошено обвинувальний вирок особі, яка привласнила кошти членів ДВК на виборах Президента України
168957 ПЕРЕГЛЯДІВ

Донецьким апеляційним судом задоволено апеляційну скаргу Маріупольської місцевої прокуратури №2 та скасовано вирок суду першої інстанції, винесений стосовно 47-річної мешканки м. Маріуполя за скоєння нею кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 191 (привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні) КК України.

Прокуратурою доведено, що під час виборів Президента України у 2014 році 47-річна секретар дільничної виборчої комісії, що знаходилась у Лівобережному районі міста, на підставі довіреності отримала від бухгалтера окружної виборчої комісії грошові кошти у сумі 8000 грн для виплати заробітної плати своїм колегам, проте замість розподілення грошей серед інших членів дільничної виборчої комісії, частину грошей, а саме 1088 грн, привласнила.

У 2018 році Орджонікідзевський районний суд м. Маріуполя виніс виправдувальний вирок, з чим категорично не погодилась місцева прокуратура та оскаржила це рішення в апеляційній інстанції.

Апеляційний суд погодився зі стороною обвинувачення та, визнавши жінку винною у привласненні ввірених їй грошових коштів, призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 грн.   

Теги: #законісправедливість #Донецькаобласть #вибори

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео