Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Вчинили розбій та умисне вбивство: у Прилуках Чернігівської області суд ухвалив вирок чотирьом зловмисникам

Вчинили розбій та умисне вбивство: у Прилуках Чернігівської області суд ухвалив вирок чотирьом зловмисникам
57292 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області ухвалив вирок  щодо чотирьох зловмисників.

Суд визнав винуватими трьох чоловіків у вчиненні розбою та умисного вбивства з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 187, п. п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 КК України). Четверту особу засуджено за розбій (ч. 3 ст. 187 КК України).

У судовому засіданні обвинувачені вини у вчиненні інкримінованих злочинів не визнавали. Разом з тим, всебічно оцінивши та проаналізувавши обставини справи, показання обвинувачених, та всі докази в сукупності, надані прокурором, суд дійшов висновку про наступне. 23 лютого 2016 року обвинувачені змовились вчинити розбійний напад на літню жінку з метою заволодіння її майном. Для цього вирушили до господарства потерпілої у с. Рудьківка Бобровицького району, куди прибули близько першої години ночі 24.02.2016. Готуючись до злочину, зловмисники придбали скотч, рукавички та маски. Після проникнення до будинку завдали жінці численні побої. В подальшому, у трьох зловмисників виник умисел на заподіяння смерті потерпілій. Вони завдали їй ударів по голові, обличчю, тулубу та кінцівках. Тілесні ушкодження наносили почергово праскою, дерев’яною палицею, руками та ногами. Від отриманих ушкоджень жінка померла на місці події.

Обвинувачення у цій нелегкій справі підтримував прокурор одного з відділів регіональної прокуратури. В суді він протистояв нахабності і неправдивим показанням обвинувачених, а також їх захисникам.

Відтак, трьох жорстоких зловмисників засуджено до 14 років позбавлення волі, четвертого – до 9 років з урахуванням приєднання невідбутого покарання за іншим вироком.

Наразі судовий вердикт законної сили не набрав.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

 

Теги: вирок,прокуратура Чернігівської області,розбій та умисне вбивство

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео