Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Військова прокуратура і Національна Поліція викрили міжрегіональне злочинне угрупування, що займалось реалізацією вибухових речовин

Військова прокуратура і Національна Поліція викрили міжрегіональне злочинне угрупування, що займалось реалізацією вибухових речовин
33180 ПЕРЕГЛЯДІВ


Військова прокуратура Житомирського гарнізону спільно з Управлінням Національної Поліції Житомирсьої Області 15 липня 2020 року викрила міжрегіональне злочинне угрупування, котра реалізувала заборонені вибухові речовини мережею Інтернет. До цієї організації входили жителі міста Києва, Полтавської, Львівської, Херсонської та Сумської областей.

                                                                                  


Викриття оперативно здійснили співробітники карного розшуку та слідчі Головного управління Національної поліції в Житомирській області.
Для виходу на вказаних осіб було застосовано комплекс розшукових дій, серед яких варто виділити закупівлю вибухової речовини, а саме 25 кілограмів пороху. Наразі слідчо-оперативна група проводить обшуки в низці причетних до цієї справи фірм, що знаходяться в 5 областях України. Під розгляд потрапило одне з виробництв, що підпорядковане Державному концерну «Укроборонпрому» та інші приватні підприємства-посередники. Також суд санкціонував обшуки місць проживання 9 фігурантів цієї справи, складські й гаражні приміщення, що їм належать, їхній транспорт.
На теперішньому етапі розслідування було знайдено понад 200 кілограмів пороху, чорнову службову документацію, що підтверджує існування незаконного збуту вибухівки протягом останніх 3 років. Окрім того, було зафіксовано наявність готівки в розмірі 23 тисяч доларів США та 100 тисяч гривень.
Винуватцям у цій справі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років, відповідно до ч.1 ст 263 ККУ. Варто зазначити, що згідно зі ст. 62 Конституції України, особа не може підлягати покаранню, якщо її провина не буде доведена в законному порядку і не встановлена рішенням суду.



Теги: Військова прокуратура Житомирського гарнізону

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео