Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Генпрокуратура Білорусі ще не отримала запиту на екстрадицію «вагнерівців» з України

Генпрокуратура Білорусі ще не отримала запиту на екстрадицію «вагнерівців» з України
24221 ПЕРЕГЛЯДІВ

Генеральна прокуратура Білорусі заявила, що не отримувала від української влади жодних повідомлень щодо затриманих бойовиків ПВК «Вагнер». Раніше у Офісі генерального прокурора заявили, що вже направили прохання про їх екстрадицію
Генеральна прокуратура Білорусі повідомила, що поки ще не отримала клопотань щодо екстрадиції затриманих «вагнерівців». Представник прес-служби генпрокуратури Білорусі заявив, що сподівається, що у найближчий час ситуація може змінитися.
Лише тоді, за його словами, можна буде вести предметну дискусію на цю тему. Поки нема жодних офіційних клопотань, Білорусь не ініціюватиме рухів у напрямок їх видачі Україні.
У четвер на сайті президента України було повідомлено про намір Офісів президента та генерального прокурора звернутися до генеральної прокуратури Білорусі з клопотанням про видачу арештованих бойовиків, котрі підозрюються у залученні до військових злочинів на тимчасово окупованих територіях України. За даними Офісу президента, СБУ вже зібрала достатньо доказів для затримання підозрюваних. Білорусь у той же день направила Україні список усіх арештованих у цій справі.
У п’ятницю Офіс генпрокурора заявив, що 28 бойовикам було оголошено підозру та направлено звернення до генпрокуратури Білорусі із запитом про їхній арешт та екстрадицію.

Теги: Інформаційне агентство, новини України, новини України і світу,ПВК "Вагнер",Офіс Генерального прокурора
Автор: News Ukraine

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео