Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Працівниками Центру пробації складено орієнтовний портрет підлітка-правопорушника

Працівниками Центру пробації складено орієнтовний портрет підлітка-правопорушника
139846 ПЕРЕГЛЯДІВ

"Хлопці 16-17 років, з неповних сімей, засуджені за тяжкі злочини проти власності, частіше вчинені групою осіб" - такий узагальнений соціальний портрет неповнолітніх склали в Центрі пробації. Аналіз робився на основі соціально-демографічних характеристик підлітків, які перебувають на обліку уповноважених органів пробації України.

В той же час працівниками Центру пробації визначено так звані захисні фактори для таких "проблемних підлітків". Так, переважна частина неповнолітніх правопорушників навчається в загальноосвітніх школах (95%), вперше судимі (86%), мають низький рівень ризику вчинення повторних злочинів (58%).

Сьогодні на обліку уповноважених органів з питань пробації перебуває трохи більше 1000 неповнолітніх правопорушників. "З початку року лише 29 неповнолітніх правопорушників вчинили повторні злочини під час перебування на обліку, що становить 1,5 % від загальної кількості засуджених підлітків" - говорять в Центрі пробації. Для порівняння, рівень рецидивної злочинності серед неповнолітніх, які перебували на обліку уповноважених органів з питань пробації за підсумками 2016 року становив 2,6 %, а в 2017 – 2,4 %.

Теги: пробація, виправлення, злочин, покарання, профілактика покарання, неповнолітні, проблемні підлітки

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео