Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Перед судом постане колишній посадовець Держкомзему, з вини якого з державної власності вибули землі природно-заповідного фонду

Перед судом постане колишній посадовець Держкомзему, з вини якого з державної власності вибули землі природно-заповідного фонду
15651 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Маріупольської місцевої прокуратури № 1 завершено досудове розслідування стосовно колишнього начальника відділу Держкомзема у Мангушському районі, який обвинувачується у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж липня-серпня 2010 року посадовець погодив землевпорядну документацію, на підставі якої громадянину передано у приватну власність 3 земельні ділянки для будівництва житлового будинку, що розташовані поблизу с. Білосарайська Коса Мангушського району.

Проте, відповідно до законодавства, вказані землі, загальною вартістю понад 1 млн грн, не можуть бути передані у приватну власність, оскільки входять до природно-заповідного фонду держави.

З огляду на виявлене порушення, прокуратурою заявлено до суду позови щодо повернення земельних ділянок у власність держави. Наразі два з них вже задоволено, ще один перебуває на розгляді суду.

Максимальне покарання за вказаною статтею – до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео