Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Валерій Бондар: Усіх нас об’єднує розуміння того, що правосуддя має бути безпечним

Валерій Бондар: Усіх нас об’єднує розуміння того, що правосуддя має бути безпечним
11716 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні, 2 квітня, у Києві напередодні відзначення другої річниці Служби судової охорони в центральному органі управління Служби судової охорони відбувся урочистий захід.
Привітати співробітників Служби із цією подією в гості завітали заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики народний депутат України Валерій Божик та народний депутат Сергій Демченко, заступник голови Державної судової адміністрації України Олексій Сальников, голова Комітету Ради суддів України Єгор Краснов, голова Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду Даниїла Чорненька та керівник апарату Вищого антикорупційного суду Богдан Крикливенко, керівник апарату Національної школи суддів України Зеновій Холоднюк та інші поважні гості.
Голова Служби судової охорони генерал-майор Валерій Бондар привітав співробітників і працівників центрального органу управління з другою річницею Служби.
- Два роки тому держава довірила нам надважливу справу – створити новий орган, який би опікувався безпекою всієї системи правосуддя України, - підкреслив Валерій Бондар і додав, що саме 4 квітня 2019 року Вища рада правосуддя своїм Рішенням затвердила Положення про Службу судової охорони, чим і розпочала створення цього державного органу з правоохоронними функціями.
Голова Служби також зазначив, що дорожньою картою, своєрідним планом Маршалла розвитку Служби, стала розроблена й погоджена судовою владою країни Стратегія розвитку Служби судової охорони до 2022 року, другий етап реалізації якої зараз триває.
Як повідомив генерал-майор Валерій Бондар, за два роки роботу Служби запущено в усіх 24 областях України, і сьогодні чисельність охоронців Феміди становить майже 5 100 осіб.
- Кожний четвертий з нас – учасник антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил на Сході країни або учасник бойових дій. Це переконливо свідчить, що Служба судової охорони є соціально відповідальною державною структурою, яка опікується працевлаштуванням та адаптацією до мирного життя тих своїх співвітчизників, які боронили свободу й незалежність України, - підкреслив він.
Серед досягнень Служби за ці два роки генерал-майор Валерій Бондар відзначив створення у Вінниці власного Навчального центру, де організовано підготовку та перепідготовку судових охоронців; взяття під охорону всіх судових установ не тільки Вінниччини та Київщини, а й на підконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей; створення і якісне комплектування підрозділів швидкого реагування та особистої безпеки суддів.
Голова Служби також повідомив, що під захистом охоронців Феміди вже перебувають 492 об’єкти системи правосуддя. Попереду – взяття ще 241 органу та установи судової влади під охорону. За ці два роки співробітники Служби забезпечили громадський порядок майже 3 мільйонів судових засідань, припинили понад сотню порушень громадського порядку і проявів неповаги до суду. Майже щодня судові охоронці виявляють по кілька десятків суспільно небезпечних предметів, які відвідувачі намагаються пронести до судів.
- За цими сухими цифрами статистики – люди. Наші співробітники і співробітниці, працівники, які насправді і є найбільшим скарбом Служби судової охорони. Адже саме вони будують і розвивають новий, сучасний, високоефективний державний орган, здатний забезпечити охорону, безпеку та громадський порядок у судових установах. Усіх нас об’єднує розуміння того, що правосуддя має бути безпечним! – наголосив генерал-майор Валерій Бондар.
Він подякував усьому особовому складу Служби за самовідданість та високий професіоналізм і побажав усім судовим охоронцям здоров’я, наснаги, твердості духу та мудрості в прийнятті рішень.
За вагомий особистий внесок у справу розбудови й розвитку Служби судової охорони Валерій Бондар вручив групі співробітників і працівників центрального органу управління Служби відзнаки та чергові спеціальні звання.
Загалом наказом Голови Служби судової охорони Валерія Бондаря з нагоди другої річниці Служби було заохочено понад 250 співробітників та працівників у всіх регіонах України.

Теги: Служба судової охорони, ССО,судова охорона

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео