Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В обласній прокуратурі відбулася спільна нарада з питань додержання вимог законодавства у сфері екології

В обласній прокуратурі відбулася спільна нарада з питань додержання вимог законодавства у сфері екології
355890 ПЕРЕГЛЯДІВ

26 травня 2021 року, під головуванням керівника Херсонської обласної прокуратури Володимира Калюги відбулася спільна нарада керівників правоохоронних та органів державного контролю з питань додержання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, протидії кримінальним правопорушенням проти довкілля.
Участь у заході взяли голова ХОДА Сергій Козир, керівник ГУНП в Херсонській області Олександр Прокудін, начальник УСБУ області Сергій Криворучко, а також керівники та представники відомств та органів державного контролю.
На нараді обговорені актуальні для регіону питання, зокрема забруднення атмосферного повітря і водних ресурсів, незаконна порубка та знищення лісу, накопичення відходів, збереження надр тощо.
«Наше з Вами зібрання є вельми актуальним, бо попри те, що питання захисту довкілля на сьогодні регулюють більше чотирьох десятків законів, система відповідальності за екологічні правопорушення і забезпечення дотримання екологічних прав людини й надалі залишається досить слабкою та малоефективною. Ми маємо узгодити спільний план взаємодії для попередження, виявлення та розкриття цієї категорії злочинів», – наголосив керівник обласної прокуратури.
Серед нагальних проблем, які потребують невідкладного вдосконалення діяльності правоохоронних органів, названо несистемність природоохоронного нагляду та державного моніторингу навколишнього природного середовища, відсутність взаємодії між правоохоронними та органами державного контролю.
Керівник прокуратури звернув увагу присутніх на те, що попри очевидний характер та масштаби незаконної порубки дерев, видобування корисних копалин та забруднення навколишнього природного середовища, уповноважені суб’єкти тривалий час їх не помічають, а реагують після втручання прокуратури або публікацій у засобах масової інформації.
Також із доповідями та пропозиціями для удосконалення взаємодії виступили:
- заступник начальника Державної екологічної інспекції Південного округу (Запорізька та Херсонська області) Власенко Микола;
- начальник Херсонського обласного управління лісового та мисливського господарства Касіч Тетяна;
- виконувач обов'язків начальника Головного управління Держпродспроживслужби у Херсонській області Клим Наталія;
- виконувач обов'язків начальника Головного управління Державної податкової служби у херсонській області, АРК та м. Севастополі Клим Ігор;
- заступник начальника управління Державного агентства рибного господарства у Херсонській області Базенко Григорій.
За наслідками наради розроблено проєкт постанови, в якій визначено низку необхідних заходів.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео