Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На Дніпропетровщині старший солдат постане перед судом за злочини проти життя та власності

На Дніпропетровщині старший солдат постане перед судом за злочини проти життя та власності
157219 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Дніпровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері, до суду направлено обвинувальний акт стосовно військовослужбовця військової служби за контрактом однієї з військових частин ЗС України за фактами умисного протиправного заподіяння смерті іншій людині, з корисливих мотивів, вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство, а також таємного викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно (ч. 1 ст. 115, ч. 1 ст. 185, п.п. 6 та 13 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 185 КК України).

За даними слідства, вказаний військовослужбовець у лютому 2021 року, перебуваючи у м. Дніпрі в квартирі громадянки М., під час словесного конфлікту з нею, шляхом удушення та утоплення в ванній кімнаті вбив її, а потім привласнив її мобільний телефон.

Після скоєння злочинів старший солдат повернувся до військової частини.

Крім того встановлено, що в період з листопада 2020 року по лютий 2021 рік вказаний військовослужбовець, у вільний від служби час, спільно із співслужбовцем здійснювали ремонтні роботи у службовій квартирі іншого військовослужбовця.

11 лютого 2021 року, будучи невдоволеним відмовою співслужбовця надати йому частину грошових коштів за виконані ремонтні роботи та маючи на меті заволодіти грошима, на ґрунті словесного конфлікту, задушив його шнуром живлення від електроприладу.

Після цього, за допомогою мобільних додатків, встановлених на телефоні загиблого, здійснив кілька транзакцій шляхом переведення грошових коштів на свій рахунок загальною сумою 9240 гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали співробітники слідчого управління Головного управління Нацполіції в Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: військовослужбовець,Дніпровська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері,вбивство,повторне вбивство,крадіжка,повторна крадіжка

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео