Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чому Володимира Зеленського порівнюють з історичною постаттю Черчиллем?

Чому Володимира Зеленського порівнюють з історичною постаттю Черчиллем?
310601 ПЕРЕГЛЯДІВ

Володимира Зеленського неодноразово порівнювали з такою історичною постаттю як Черчилль. Про це наголошував експрем‘єр Британії Борис Джонсон.

"Він знає, як Черчилль говорив про себе, що, можливо, він не є левом, але він має привілей рикати. Це український народ є левом, і він (Зеленський) виявляє його волю та почуття непокори", — повідомив для Sky News Джонсон.

До того ж з Вінстоном Черчелем президента України стали порівнювати після його візиту 21 грудня 2022 року до Конгресу Сполучених Штатів Америки. Це був перший виїзд Зеленського за кордон після початку повномасштабного вторгнення.

Його виступ із закликом про допомогу Україні у досягненні справедливості та відновленні миру були схожими до слів, що озвучував британський прем‘єр-міністр Вінстон Черчилль понад 80 років тому.

Одразу після Різдва, 26 грудня 1941 року у палаті Конгресу США відбувся виступ Вінстона Черчилля, який наголошував на схожості культур Сполучених Штатів та Великої Британії, тісні зв‘язки двох країн, поступово рухаючись до сумних, але важливих тем. Він говорив про «важкі часи», які очікує весь світ, проте Черчилль проявляв оптимізм, що за допомогою союзників їм вдасться змінити хід подій. Преса не замовкала, цитуючи вражаючі слова британського прем‘єр-міністра.

21 грудня 2022 року президенту України вдалось виступити перед Конгресом Сполучених Штатів, де він прямо не згадуючи Вінстона Черчилля, порівняв теперішню ситуацію з Другою світовою війною. Після його промови британська преса на перших шпальтах поміщала фото Володимира Зеленського із жестом перемоги, який колись показав Вінстон Черчилль.

Як у випадку з прем‘єр-міністром Великої Британії, поїзду Зеленського теж називають історичною подією, що здатна змінити хід війни. Черчилль та Зеленський, як лідери країн, які стикнулись з війною, закликали США долучитись до війни. Проте у випадку з Британією, це було пряме прохання вступити у війну. Україна ж просить лише надати всю необхідну зброю, яка допоможе українцям покласти край жорстоким злочинам, які вчиняє російська федерація.

«Україна ніколи не просила й не просить, щоб американські солдати воювали на нашій землі замість нас. Запевняю вас, що українські воїни чудово можуть самі керувати американськими танками й літаками», — сказав президент України під час виступу у Конгресі США.

Хоча саме ця подія для обох лідерів країн мала однакову мету — закликати світ до підтримки.

Вінстон Черчиль наголошував на тому, що загроза велика та стосується всіх.

«Злі люди і їхні кліки, які послали свої народи на стежку війни і загарбництва, знають, що їх притягнуть до жахливої відповідальності, якщо вони зброєю не подолають народи, на які вони напали», — промовив під час виступу британський прем‘єр-міністр.

Володимир Зеленський наголошував, що українські воїни обороняють не лише свої території. Вони захищають всю Європу.

ЗМІ протягом довгого часу обговорювали порушення дрескоду Володимиром Зеленським, який прибув у напіввійськовій формі до Сполучених Штатів. Це навіть стало його родзинкою.

Washington Post: «...Зеленський, одягнений у вже символічний для нього зелений військовий светр і у важких черевиках, здобув у середу кілька стоячих овацій від сотень законотворців, які подекуди були зворушені майже до сліз».

Politico: «...Зеленський був одягнений у свої військові однострої, що стали його маркою, а Байден красувався краваткою з синьо-жовтими кольорами України».

Guardian: «...Зеленського, який прибув на промову в його тепер вже фірмових зелених штанах і футболці, вітали оваціями стоячи...»

Але так само світ реагував на Черчилля у 1942 році, коли він відвідав Рузвельта у костюмі сирени (siren suit).

Теги: Офіс Президента України, Президент Владимир Зеленский, Україна, Президент України, Володимир Зеленський, Президент України Володимир Зеленський,Вінстон Черчилль

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео