Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Очільник ОП зустрівся з іноземними та українськими журналістами

Очільник ОП зустрівся з іноземними та українськими журналістами
312164 ПЕРЕГЛЯДІВ

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів зустріч із представниками українських та іноземних засобів масової інформації. Зустріч насамперед присвячена переговорам щодо реалізації Української формули миру, запропонованої Президентом Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента України.

Андрій Єрмак поінформував журналістів про результати переговорів, проведені українською делегацією в Копенгагені з радниками з питань національної безпеки лідерів Бразилії, Великої Британії, Данії, Європейського Союзу, Італії, Індії, Канади, Німеччини, Південно-Африканської Республіки, Саудівської Аравії, Сполучених Штатів Америки, Туреччини, Франції та Японії. Це було продовження діалогу, який розпочався  на саміті G7 у Хіросімі між лідерами України, країн G7 та Глобального Півдня.

За словами керівника ОП, під час цих зустрічей відбулися предметні консультації щодо ключових принципів встановлення миру на основі Формули, яку запропонував Президент України.

Тоді ж можна було дізнатись про формулу, яка складається з 10 пунктів і ґрунтується на принципах Статуту ООН та міжнародного права. Крім того, кожен з напрямків української формули було закріплено у резолюціях Генасамблеї ООН. Сторони ще раз підтвердили свою прихильність нормам Статуту ООН та принципам міжнародного права. 

«Усі поділяють основні принципи, на яких побудована наша Формула миру. Всі єдині у своєму бажанні зробити все від них залежне для того, щоб припинити цю війну. Всі знають, що для нас є перемога. Жодних компромісів щодо територій бути не може», — наголосив очільник Офісу Президента.

Андрій Єрмак підкреслює, що учасники зустрічей вважають такий формат переговорів надзвичайно успішним, тому продовжуватимуть його.

«Усі погоджуються з тим, що саміт миру має відбутися. Україна робитиме все, щоб цей саміт був проведений якомога швидше. Але всі хочуть, щоб він завершився ухваленням конкретних рішень», – зазначив Андрій Єрмак.

Він окремо звернув увагу на вимоги української сторони, а саме: поки на українській території перебуває хоч один російський солдат, навіть думок про переговори з державою-агресором бути не може.

«А з відповідальними країнами, які поважають наш суверенітет, територіальну цілісність, незалежність, нашу справедливу боротьбу, ми готові говорити на базі нашого плану», – сказав він.

Голова Офісу Президента переконаний, що українська формула миру повинна стати основою для завершення війни, оскільки бойові дії тривають на нашій території. Завдяки імплементації Формули буде розв’язано весь спектр актуальних проблем – від питань ядерної та продовольчої безпеки до екологічних і гуманітарних ризиків. Ба більше, впровадження Формули миру дасть змогу знайти рішення для комплексу потенційних загроз, які виникають під час збройних конфліктів в інших регіонах світу.

Також Андрій Єрмак ділився своїми очікуваннями від липневого саміту НАТО у Вільнюсі. Він наголосив, що консультації з усіма країнами-партнерами не припиняються. 

 «Працює вся команда. Була дуже хороша розмова між Президентом Зеленським і Президентом Байденом. Я оптимістично налаштований. Не можу зараз сказати, що конкретно буде, але ми дуже потужно працюємо з нашими партнерами, щоб Україна отримала те, що нам потрібно», – резюмував Керівник Офісу Президента України.

Нагадаємо, що раніше Андрій Єрмак у межах консультацій щодо ключових принципів миру зустрівся із радниками з питань національної безпеки лідерів Індії, Південної Африки, Туреччини, Японії та інституцій ЄС у Копенгагені.

Тоді вони обговорювали прогрес України у виконанні семи рекомендацій Європейської комісії в межах підготовки до переговорів про членство України в Європейському Союзі.

Теги: Офіс Президента Андрій Єрмак , Офіс Президента

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео