Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Зеленський назвав основні напрямки трансформації України, які держава має пройти за десять років

Зеленський назвав основні напрямки трансформації України, які держава має пройти за десять років
398644 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент України Володимир Зеленський пропонує передбачити в Українській доктрині основні напрями трансформації, яку наша держава має пройти за десять років.

Про це повідомляє Офіційне інтернет-представництво Президента України.

Виступаючи на пленарному засіданні Верховної Ради з нагоди Дня Конституції України він представив орієнтири майбутнього документа.

«Ми маємо пройти за цей час такий шлях, який інші народи долали десятиліттями. Україна перемоги матиме особливу увагу, особливу довіру світу, і кожен прояв такої уваги й довіри маємо спрямувати на розвиток України та всіх аспектів життя в нашій державі», – сказав Володимир Зеленський.

Першою  конкретною метою для України президент назвав досягнення рівня ВВП у трильйон доларів, і потенціал нашої держави здатний це забезпечити.

Друга — відмова від ідеї, нібито дешевизна праці українців – це конкурентна перевага. 

 «Ми ставимо собі за мету досягти такого рівня оплати праці, який можна було б визначити за формулою «сусіди у Євросоюзі плюс 30%». Це справедлива мета, за цю війну. Україна перемоги зробить ставку передусім на кваліфіковану працю. А отже, на освіту», – наголосив він.

Також президент звернув увагу на необхідності поширення англійської мови, адже в сучасному світі вона є мовою глобальної співпраці, бізнесу, науки та глобального спілкування.

Третім пунктом Володимир Зеленський назвав  повернення додому якнайбільшої кількості наших громадян, які виїхали за межі держави. Для цього необхідно створити якнайбільше робочих місць.

На думку очільника держави, трансформація кожної галузі економіки, будь-якої соціальної практики та всіх сфер державного управління повинна відповідати на питання: скільки нових робочих місць дасть Україні конкретне рішення, конкретна ініціатива.

Також президент виступив за формування нової політики підтримки батьківства й дитинства. Для цього створять спеціальний застосунок «Мрія», який підтримуватиме все, що стосується батьків і дітей: послуги, які потрібні батькам, дитині щодо розвитку, освіти, безпеки, контактів із державою тощо. 

Окремо Володимир Зеленський наголосив на тому, як важливо захистити бізнес, оскільки економічне лідерство дає безпеку.

«Кожен, хто створює нові робочі місця в Україні, створює основу для економічного лідерства України. Україна перемоги захищатиме можливість кожної людини працювати стільки й так, як людина сама забажає. Ми потребуємо осучаснення законодавства про працю», — заявив Володимир Зеленський.

Ще одним з напрямків трансформації держави повинен стати новий раціональний податковий договір між державою та суспільством і реальна легалізація майна. Наразі Україна не може понизити податки через російську агресію, проте президент переконаний, що Україна стане донором для світу.

Окрім цього, за його словами цифровізація дає колосальні можливості для спрощення відносин у сфері податків, митниці та інших галузях, де є зустріч чи будь-який контакт між громадянином і посадовцем, бізнесменом і чиновником.

Говорячи про відбудову держави, Володимир Зеленський зазначив, що країна стане найбільшим будівельним майданчиком у Європі.

У своєму виступі він згадав про розвиток співпраці та економічних відносин з усіма глобальними гравцями, зокрема з Індією, Африкою, Латинською Америкою, арабським світом, із Китаєм, а енергетичний потенціал України дає змогу бути одним із гарантів енергетичної безпеки Європи, зокрема завдяки розвитку атомної та «зеленої» енергетики.

Окремо президент акцентував на реалізації пенсійної реформи та покращення експортної галузі.

А завершив Президент свою промову наголошуючи на важливості політики сусідства, адже взаємодія між державами визначає якість сусідства, розуміння між державами.

Теги: Офіс Президента, Президент України, Володимир Зеленський

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео