Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Володимир Зеленський зустрівся із віцепрезидентом США. Обговорили ситуацію на фронті та підтримку держави

Володимир Зеленський зустрівся із віцепрезидентом США. Обговорили ситуацію на фронті та підтримку держави
315949 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вперше з початку російського повномасштабного вторгнення 48-й віцепрезидент Сполучених Штатів Америки, сенатор Майк Пенс відвідав Україну, а також зустрівся з Президентом Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє Офіційне інтернет-представництво Президента України.

Під час зустрічі Володимир Зеленський відзначив дуже важливу для країни підтримку з боку американського народу, Президента США Джозефа Байдена, Конгресу та обох партій.

«Це підтримка не лише зброєю, що є основним пріоритетом сьогодні. США надають нам фінансову допомогу, гуманітарну й політичну підтримку. Цінуємо, що обидві головні партії США – Республіканська й Демократична – залишаються єдиними в підтримці України. І, звичайно, ми відчуваємо потужну підтримку народу Сполучених Штатів», – сказав Зеленський.

У цьому контексті Глава держави висловив вдячність за нещодавні пакети оборонної допомоги обсягом 2,1 млрд дол. та 500 млн дол., виділені США 6 червня та 27 червня відповідно, а також акцентував на безпрецедентному загальному обсязі наданої підтримки, який з лютого минулого року сягнув 43,1 млрд дол. 

Окрім цього він подякував за гучний голос Майка Пенса на підтримку України в Республіканській партії США.

Володимир Зеленський докладно поінформував екс-віце-президента Сполучених Штатів про ситуацію на фронті, поділився українською оцінкою нещодавніх подій у російській федерації та як вони вплинуть на безпеку в регіоні. Президент України наголосив на першочерговій важливості продовження й посилення оборонної допомоги державі з боку партнерів. Він підкреслив важливість передати Україні артилерією та далекобійною зброєю. Також Глава держави наголосив на якнайшвидшій підготовці українських пілотів і надання країні бойових літаків F-16.

На думку Володимира Зеленського, майбутній Вільнюський саміт країн НАТО продемонтрує рішучість та як країни-партнери підтримують українське членство в Північноатлантичноатлантичному Альянсі.

«Це те, що мотивуватиме наших людей. І це також зброя, тільки політична. Можливо, вона навіть потужніша за ракети. Для цього ми маємо побачити своє майбутнє в НАТО», — заявив Президент України.

Окремо Володимир Зеленський обговорив з Майком Пенсом гуманітарну ситуацію в південних регіонах України, що склалась вналідок руйнування російською армією греблі Каховської гідроелектростанції (ГЕС). У цьому контексті Глава держави висловив вдячність американським доброчинним організаціям, які допомагають забезпечувати постраждалі від цього злочину території питною водою.

Нагадаємо, що раніше Володимир Зеленський виступив на пленарному засіданні Верховної Ради з нагоди Дня Конституції України. Тоді він поділився своїми передбаченнями про основні напрями трансформації, якими пройде Україна за десять років.

Серед конкретних напрямків він назвав: досягнення рівня ВВП у трильйон доларів, це той потенціал, який країна здатна забезпечити; друга — відмова від ідеї, нібито дешевизна праці українців – це конкурентна перевага. Третім пунктом Володимир Зеленський назвав  повернення додому якнайбільшої кількості українських громадян, які виїхали за межі держави. На думку Глави держави, ще одним з напрямків трансформації держави повинен стати новий раціональний податковий договір між державою та суспільством і реальна легалізація майна. Також він заявив, що Україна стане найбільшим будівельним майданчиком у Європі.

Свою промову на засіданні Верховної Ради він закінчив наголошуючи на важливості політики сусідства, адже взаємодія між державами визначає якість сусідства, розуміння між сусідськими країнами.

Теги: Володимир Зеленський, Президент України

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео