Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Реєстрацію кандидатів у президенти розпочато

Реєстрацію кандидатів у президенти розпочато
251534 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Україні офіційно стартували передвиборчі перегони. За інформацією «Голосу України», 31 грудня всі кандидати у президенти можуть подавати документи для реєстрації у прийдешніх виборах.

Згідно відповідній постанові, опублікованій у виданні «Голос України», 31 грудня набрала чинності постанова, згідно якій з 31 грудня можуть подавати свої кандидатури всі особи, які мають бажання взяти участь у президентських перегонах. Перші кандидати вже подали свої заявки. Серед тих, хто успішно пройшов перевірку і вже є офіційно зареєстрованим учасником – Ігор Шевченко, який раніше займав посаду міністра екології.

Як зазначає нормативний акт № 253, виданий ЦВК, щоб мати право брати участь у виборах, кандидати мають виконати кілька обов’язкових умов. Зокрема, обов’язкова відповідність умовам, які визначає законодавство для голови країни, у тому числі підтвердження громадянства України і мінімального терміну постійного проживання на території держави. Обов’язковим є також внесення застави розміром у 2,5 мільйона гривень. Всі кандидатури будуть ретельно перевірені ЦВК на відповідність існуючим вимогам.

Громадяни можуть відстежувати кількість зареєстрованих кандидатів за допомогою інформативно-аналітичної системи «Вибори президента України».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео