Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Петро Порошенко вшанував пам'ять жертв Голокосту

Петро Порошенко вшанував пам'ять жертв Голокосту
140138 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент України взяв участь у заходах із вшанування пам’яті загиблих у результаті Голокосту. Під час відзначення Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту, який у всьому світі приходиться на 27 січня, Петро Порошенко оприлюднив своє офіційне звернення до народу.

27 січня весь світ відзначає День пам’яті жертв Голокосту. Україна не залишилася осторонь від цієї дати – у столиці та інших великих містах пройшли тематичні заходи за участю політичних і соціальних діячів.

Голова країни з цієї ж нагоди звернувся до громадян, опублікувавши повідомлення у Фейсбуці. Петро Порошенко закликав враховувати колишні страшні події і не повторювати помилок, здійснених у минулому. У цьому ж контексті президент додав про те, що пам’ятаючи про злочини нацистського тоталітарного режиму, ми маємо застереження на майбутнє і розуміння того, які наслідки може мати політика нетерпимості.

Вшанували пам'ять людей, загиблих під час Голокосту, у Дніпрі. Там у місцевому музеї пройшов захід, що мав назву «Пам'ять єврейського народу та Голокост в Україні». Відвідувачам заходу продемонстрували фільм про порятунок єврейських дітей та нагадали про місцевий «Бабин Яр» у Дніпрі, де було знищено більше ніж 11 тисяч людей.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео