Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Петро Порошенко судився з BBC

Петро Порошенко судився з BBC
195985 ПЕРЕГЛЯДІВ

Український президент звинуватив британську службу BBC у наклепі. Петро Порошенко звернувся до суду Високого суду Лондона з метою задоволення своєї претензії щодо відомостей щодо його стосунків з Дональдом Трампом. За результатами судового розгляду позов був задоволений.

Петро Порошенко подав у Високий суд Лондона позов на BBC через оприлюднення британською інформаційною службою компрометуючого матеріалу. Згідно з повідомленням BBC, минулого року український лідер заплатив адвокатові Дональда Трампа хабар у розмірі від 400 тисяч доларів за організацію переговорів за американським президентом.

Як відомо, представникам BBC цю інформацію передало невідоме українське джерело. Адміністрація Президента України різко відреагувала на оприлюднену інформацію, назвавши її неправдивою та рейковою, тому вимагала спростування. За інформацією Адміністрації Президента, саміт 2017 року був організований винятково через дипломатичні канали.

Оскільки BBC висловили незгоду з тим, що ця інформація може вважатися наклепом, українська сторона звернулася до Лондонського суду. У результаті представлених Порошенком доказів було встановлено, що інформація була подана однобоко і необ’єктивно. Позов був задоволений, водночас суддя відхилив клопотання інформаційної служби про апеляцію.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео