Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Президент висловив подяку українській громаді у Польщі

Президент висловив подяку українській громаді у Польщі
168381 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під час візиту до Любліна Петро Порошенко зустрівся з українською громадою. Президент нагадав про п’ятиріччя трагедії на Майдані Незалежності та подякував українцям у Польщі за підтримку. Водночас голова держави поділився планами щодо майбутніх реформ.

22 лютого голова держави відвідав Люблін, де провів зустріч з представниками української громади. Петро Порошенко повідомив, що під час своїх закордонних поїздок із задоволенням зустрічається з українцями місцевої діаспори. Президент назвав закордонних українців важливою частиною країни, адже саме вони допомагають забезпечувати світову солідарність у захисті суверенітету держави. Зокрема, велика чисельність українців у Польщі сприяють збереженню дружніх відносин з цією країною.

Принагідно Порошенко нагадав про п’яту річницю подій на Майдані Незалежності: 18 – 20 лютого загинула більша частина Небесної Сотні, і саме у цей час 5 років тому фактично розпочалася російська агресія на території України. Президент висловив думку, що трагічні події 2014 року пройшли недаремно: завдяки тим подіям стали можливі чисельні позитивні зміни в Україні, зокрема ратифікація Угоди про асоціацію з Євросоюзом, покращення стану української армії, надання державі безвізового режиму та Томосу, реформування системи держзакупівель, освіти, охорони здоров’я та багато інших змін і модернізацій.

Порошенко звернув увагу і на велику кількість українців, які виїхали на заробітки до Польщі. Президент висловив бажання повернути їх додому, для чого передбачається створити високооплачувані робочі місця.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео