Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Перший день на посту. Чим відзначилась інавгурація шостого президента України.

Перший день на посту. Чим відзначилась інавгурація шостого президента України.
168901 ПЕРЕГЛЯДІВ

20 травня о 10:00 відбулась церемонія інавгурації Володимира Зеленського.

Президент йшов до парламенту з широкою посмішкою, вітався з прихильниками та друзями, робив селфі та потискав руки, а Єгена Кошового навіть поцілував у лоба. Загалом все виглядало щиро та весело.

Далі пан Зеленський попрямував до парламенту, де його чекала офіційна церемонія.

Спочатку Андрій Парубій оголосив усіх присутніх в залі гостей, однак забув про президента Латвії – Раймондса Вейоніса, згадавши про нього аж після оголошення всіх інших. Проте голова латвійської держави жодним разом не показав свого обурення з приводу даної ситуації.

Після цього перейшли до присяги. Голова Конституційного суду Наталія Шаптала приймала присягу у Володимира Зеленського та вручила йому символи державної влади. Голова ЦВК Тетяна Сліпачук офіційно оголосила результати виборів та вручила Зеленському посвідчення президента.

Тут не обійшлося без курйозів. Після вручення посвідчення голова держави поклав його на спеціальну подушечку, яку тримав представник почесної варти. Через декілька хвилин посвідчення випадково випало на землю.

Сама промова Зеленського була досить рішуча. Одразу після прийняття присяги новий голова держави заявив про розпуск Верховної Ради, а також про звільнення деяких чиновників.

Андрій Парубів завершив інавгурацію шостого президента словами: «Було весело». Зеленський в свою чергу не залишив це без уваги і сказав: «Це тільки початок»

Теги: інавгурація,президент,україна

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео