Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Президент висловився з приводу визволення полонених моряків

Президент висловився з приводу визволення полонених моряків
253072 ПЕРЕГЛЯДІВ

Володимир Зеленський надав свій коментар щодо постанови трибуналу ООН відносно визволення українських моряків з російського полону. Президент упевнений, що ця подія може стати першим кроком на шляху вирішення конфлікту між Україною і Росією.

Готовність повернути на батьківщину полонених українських моряків може бути першим сигналом з боку Росії щодо готовності припинити конфлікт на території України. Таку позицію висловив голова країни повідомив у соціальній мережі за результатами оголошення результатів рішення трибуналу ООН. Як вважає голова країни, якщо Росія виконає відповідний наказ, це означатиме, що вона готова робити перші кроки до вирішення проблем з Україною цивілізованими методами. Зеленський закликав спостерігати за тим, який саме шлях буде обрано Кремлем. Так чи інакше, президент зауважив, що полонених моряків з нетерпінням чекають удома.

25 травня Міжнародний трибунал ООН з питань морського права зобов’язав Російську Федерацію у найкоротший термін надати свободу 24 українським морякам, які були взяті в полон країною-агресором у листопаді 2018  року. Крім того, Росія повинна повернути Україні 3 незаконно конфіскованих судна.

Теги: Зеленський,президент,моряки,визволення,полон,РФ,ООН

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео