Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Президент визначився зі складом української делегації у Мінському процесі

Президент визначився зі складом української делегації у Мінському процесі
197084 ПЕРЕГЛЯДІВ

Леонід Кучма призначений головою української делегації у Мінському процесі. Таке рішення озвучили у прес-службі очільника держави. Екс-президент України вже зустрівся з Володимиром Зеленським і обговорив основні питання, що стоятимуть перед новою тристоронньою контактною групою.

На сайті президента України повідомили повний склад оновленої тристоронньої контактної групи з питань мирного вирішення конфлікту на Донбасі. Головою комісії призначений колишній президент України Леонід Кучма.

Кучма вже має досвід роботи у контактній групі – він представляв Україну у цій організації протягом 2014 – 2018 років. Цей період видався досить продуктивним і вдалим у виконанні поставлених завдань: були зупинені повномасштабні бойові дії, більше 3 тисяч українських полонених отримали свободу, а також було розпочато відновлення інфраструктури, зруйнованої у результаті бойових дій.

Під час зустрічі Зеленський, Кучма та інші члени групи обговорили подальші кроки з регулювання ситуації у регіоні. Леонід Кучма зазначив, що найголовніше, на його думку – дотримання безпеки і уникнення великої кількості людських жертв. Одна з ініціатив колишнього президента України – досягти припинення бойових дій під час проведенні жнив влітку.

Крім Леоніда Кучми, у зустрічі з президентом взяли участь Олександр Данилюк, голова РНБО, Руслан Хомчак, який очолює Генштаб ЗСУ, представники уряду та Валерія Лутківська, голова «Українського інституту з прав людини».

Теги: Кучма,Зеленський, Мінський процес, група, Донбас

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео