Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українці вимагають виключити Леоніда Кучму з тристоронньої контактної групи

Українці вимагають виключити Леоніда Кучму з тристоронньої контактної групи
113116 ПЕРЕГЛЯДІВ

Соціально і політично активні українці вимагають виключити екс-президента Леоніда Кучму зі складу тристоронньої контактної групи. З цією метою на сайті голови держави з’явилася петиція, автори якої пояснили свою вимогу нібито причетністю Кучми до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

8 червня на сайті Президента України створили петицію, присвячену особі колишнього президента України Леоніда Кучми. Автор петиції Максим Воронін вимагає виключити політика зі складу тристоронньої контактної групи, що займається питаннями мирного врегулювання конфлікту на сході України.

Головна причина такої вимоги – відомості про причетність Кучми до вбивства Георгія Гонгадзе у 2000 році. Згідно з публічними показаннями, які дав пізніше генерал Пукач, саме тодішній президент був одним з замовників вбивства журналіста. Як стверджується у петиції, позиція, яку надали Кучмі у тристоронній контактній групі, дає йому недоторканість.

Станом на понеділок петицію підписали 1348 осіб. Діятиме вона протягом наступних 91 дня, і якщо документ набере необхідну кількість голосів – 25 тисяч, її буде зобов’язаний розглянути президент.

Як відомо, Леонід Кучма зайняв посаду у мінській групі вже вдруге. Його перше членство у групі тривало з 2014 до 2016 року.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео