Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Україні вперше помилувано клієнта пробації

В Україні вперше помилувано клієнта пробації
174022 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

17 липня 2019 року до Вижницького районного сектору філії ДУ «Центр пробації» у Чернівецькій області надійшов Наказ про виконання Указу Президента  України від 11.07.2019 р.  про помилування громадянина Л., який перебував на обліку у зазначеній установі.

З моменту створення Центру пробації, це перший випадок, коли  суб’єкта пробації звільнено від відбування покарання через помилування.

Чоловіка було засуджено у квітні 2017 року за ст. 121 ч.2 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження) до 2 років 8 місяців позбавлення волі. Під час відбування покарання засуджений Л., за висновком адміністрації Чернівецької установи виконання покарань (№33), продемонстрував позитивні зміни, які засвідчили процес його виправлення, що стало підставою для заміни (у липні 2018 року) основної невідбутої частини покарання більш м’яким – відбуванням виправних робіт, строком на один рік три місяці 24 дні з відрахуванням в дохід Держави 15% із суми заробітку.

У період наглядової пробації щодо засудженого здійснювався не лише нагляд, а й соціально-виховна робота, яка полягає у здійсненні заходів, що проводяться згідно з індивідуальним планом роботи із засудженим з урахуванням оцінки ризиків вчинення ним повторних кримінальних правопорушень та передбачає диференційований підхід під час надання консультативної, психологічної та інших видів допомоги; сприяння працевлаштуванню; залучення до навчання; участь у виховних заходах та соціально корисній діяльності; проведення індивідуально-профілактичної роботи.

За інформацією працівників Вижницького районного сектору філії ДУ «Центр пробації» у Чернівецькій області чоловік  під час відбування покарання у виді виправних робіт, сумлінно ставився до своїх обов’язків та активно долучався до заходів соціально корисної діяльності.

Сьогодні громадянин Л. спільно з дружиною виховує трьох неповнолітніх дітей, має стабільну роботу, з боку сусідів характеризується як порядний громадянин, люблячий чоловік і турботливий батько.

 

 

Теги: пробація, зеленський,помилування,президент,виправні роботи,виправлення,позбавлення волі

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео