Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Одеського вчителя, що дозволив собі підняти руку на учня, звільнили

Одеського вчителя, що дозволив собі підняти руку на учня, звільнили
298171 ПЕРЕГЛЯДІВ

Днями в Одесі відбулася ситуація, яка обурила не тільки жителів міста, а й величезну кількість користувачів соцмереж. Там вчитель дозволив собі вчинити фактично фізичне насильство задля "виховання" учня.

Така ситуація виникла у школі №82. На уроці вчитель хотів відправити учня до директора. Той не погоджувався. Педагог втратив самовладання і вирішив фізично "доправити" учня, що провинився, до нього. Він буквально взяв за плечі підлітка і в прямому сенсі цього слова потягнув його з класу. Не відпустив вчитель учня й після виходу на коридор. Дійшло до того, що той упав, а педагог продовжив тяйнути його вже за ноги. Пісня чого учень фактично забився в куток. Все це школярі зафіксували на телефон.

Таке "спілкування" є неприпустимим. Вчителя звільнили. Про це повідомила директорка Департаменту освіти та науки Одеси – Олена Буйневич. Вона заявила, що дійсно, вина вчителя величезна, що фактично він "вийшов з професії", коли дозволив собі такі дії. Проте в той же час вона звинувачує й учнів, і батьків. Але чомусь забуває про випадки булінгу, де вигороджує школу.

Під постом у Facebook, в якому Буйневич і повідомила про звільнення вчителя, піднялися питання щодо того, а як взагалі можна було допустити такого педагога до навчання дітей. Проте інші коментатори стали на захист школи, адже проблема "складних" дітей є ледь не всюди, але як з нею справитися – ніхто так і не може сказати. В коментарях люди діляться своїми історіями про педагогів, які фактично зламали їм життя. Проте серед них знайшлися й дійсно правильні слова, які показують справжню ситуацію. В подібному вина лежить не на дітях. А на батьках та вчителях. Адже батьки не виховують і перекладають відповідальність, школа – байдуже ставиться до проблем. І виходять такі скандали.

Варто пам'ятати, що виховання починається з сім'ї. І саме батьки – першопричина того, як буде поводитися дитина надалі як у навчальних закладах, так і далі по життю.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео